Verschillende mannen in West-Turkije die onlangs de boodschap “Ik heb je misschien wel besmet” ontvingen van hun partner-voor-één-nacht kunnen opgelucht ademhalen. De boodschap maakt deel uit van een plan dat de ex-vriend van de Marokkaanse vrouw uit wraak had gemaakt.

De krant Demirören schreef op 14 januari dat de 30-jarige vrouw, waarvan enkel de initialen S.N. bekend zijn, in een massagesalon werkt dat dienst doet als niet-geregistreerd bordeel, in de westelijke provincie Denizli.

Op een Facebookaccount dat op naam staat van de vrouw en met foto’s van haar verscheen vorige week een bericht waarin verschillende mannen getagd werden. Ze drong er bij hen op aan om “in behandeling te gaan” voor seksueel overdraagbare aandoeningen.

De politie is een onderzoek gestart na een reeks klachten. Ze ontdekte dat het account niet door de vrouw zelf geopend werd, maar door haar Turkse ex-vriend.

“Het blijkt dat S.N. geen SOA heeft en dat haar ex-vriend, Murat O., het bericht verspreidde uit wraak omdat zij hem had gedumpt,” aldus het verslag van de politie.

De verdachte werd korte tijd opgepakt, maar na het verhoor werd hij voorlopig vrijgelaten in afwachting van verder onderzoek.

Hürriyet

S.V.R.