Een handelaar in Ordu, een provincie in het noorden van Turkije, wou zijn bakkerijvergunning, die hij jaren geleden had verkregen, niet verliezen. Daarom besloot hij om naast goud ook brood in zijn juwelierszaak te verkopen.

Ali Subasi, de handelaar, koopt de broden van een andere bakkerij over en verkoopt ze in zijn eigen juwelierszaak. In Korgan, een district in Ordu, zijn de inwoners verbaasd als ze deze winkel zien. Klanten van de juwelier kopen ook brood als ze het pand verlaten.

Subasi, die in het verleden ook in het buitenland had gewerkt, besloot om een juwelier te openen in Turkije. Na een tijdje opende hij ook een bakkerij naast zijn winkel. Omdat de bakkerij ook ’s nachts geopend is, besloot hij om een bewaker in dienst te nemen. Zo ging hij 5 jaar aan de slag. Daarna besloot hij om de muur, die de twee zaken van elkaar scheidde, te slopen om er één winkel van te maken.

Hij was ervan overtuigd dat je evengoed brood kan verkopen in een juwelier. Hij kwam tot deze beslissing om zijn bakkerijvergunning die hij eerder verkreeg te kunnen benutten. Sommige burgers waren verbaasd als ze klanten zagen die de juwelier verlieten met brood in hun handen, maar de inwoners van het district vermelden dat ze gewend geraakt zijn aan dit tafereel.

Bron: yeniasya.com.tr

I.Y.