Het 24e Istanbul Jazz Festival gaat op volle snelheid verder, en biedt vreugdevolle jazz avonden aan op verschillende podia in Istanboel met wereldbefaamde jazzmuzikanten

De concerten van het Istanbul Jazz Festival die dit jaar voor de 24e keer georganiseerd worden door de Istanbul Foundation of Culture and Arts (IKSV) geven alle jazzliefhebbers de kans om zich even te verkoelen in de hitte van de zomer.

Europese Jazzscene

Op het festival zal onder andere Roberto Fonseca spelen, de geniale Cubaanse pianist. Maar ook Antonio Sanchez die de onvergetelijke drumritmes creëerde voor de soundtrack van de Oscarwinnende “Birdman” en Nik Bärtsch, die geacht wordt een van de meest buitengewone namen in de Europese jazzscene te zijn met zijn minimalistische stijl geïnspireerd door de Zen-filosofie. Ook Turkse jazzmuzikanten zullen optreden, samen zullen ze onvergetelijke avonden voor de luisteraars creëren.

Turkse jazz

De multi-instrumentalist Mehmet Ali Sanlikol, die moderne jazz combineert met Turkse deuntjes, zal zijn “Whatsnext?” project voorstellen, waarbij hij verschillende genres samenbrengt in samenwerking met de Amerikaanse jazz trompettist Tiger Okoshi. Kerem Görsey, de eerste naam waaraan men denkt in de Turkse jazz, zal ook optreden met zijn kwartet dat bestaat uit Ferit Odman, Kagan Yildiz en Engin Recepogullari.

Nieuwe ontdekkingen

Degenen die nieuwe ontdekkingen zoeken kunnen de “Young Jazz” optredens van het Zorlu Performance Art Center (PSM) bezoeken om nieuwe en jonge bands te zien optreden.

Joshua Redman, Christian McBride, Kandace Springs

11 juli, Zorlu PSM Main Theater

Roberto Fonseca and Dayme Arocena

12 juli, Unique Open Air Stage

Whatsnext? featuring Tiger Okoshi

13 juli, Zorlu PSM Drama Stage

Nik Bartsch’s Ronin

Antonio Sanchez & Migration

14 juli, Zorlu PSM Drama Stage

Young Jazz: Vibes Trio

13 juli, Zorlu PSM Amphi

Young Jazz: Fulya Akça Quartet

Kerem Görsev Quartet

14 juli, Zorlu PSM Amphi

Sabah