Luchtballonvaarten in de populaire toeristische bestemming Cappadocië, gelegen in Centraal-Turkije, trokken 120.000 toeristen aan in de eerste helft van 2017. Aldus een verklaring van een organisatie van touroperators.

“Honderdtwintigduizend mensen hebben Cappadocië vanuit de lucht verkend in de eerste helft van dit jaar”, vertelde Yakup Dinler, hoofd van de Cappadocië Toerisme Ondernemers Associatie (KAPTİD), aan persbureau Anadolu.

18 miljoen euro

“De bijdrage aan de economie van deze 120.000 mensen was 18 miljoen euro (ongeveer 20,5 miljoen dollar)”, voegde hij eraan toe. Het hoofd van de associatie verwacht dat in totaal 300.000 mensen aan het eind van dit jaar een luchtballonvaart zullen meemaken, wat zou zorgen voor een omzet van 40 miljoen euro (45,6 miljoen dollar).

Stijging toeristen

“Er is een lichte stijging [van het aantal internationale toeristen] in vergelijking met het afgelopen jaar”, zei hij. Dinler zei dat er 25 luchtballonbureaus in Cappadocë zijn, die banen bieden aan bijna 2.500 mensen.

Cappadocië, gelegen in de Anatolische regio van Turkije, wordt erkend als UNESCO werelderfgoed en is beroemd om zijn schoorsteenrotsen, luchtballonvaarten, ondergrondse steden en boetiekhotels uitgehakt in rotsen.

Beroemd

Cappadocië is beroemd om zijn authentieke Turkse restaurants, maar ook de internationale keuken wordt aangeboden bij de tientallen eetgelegenheden die beschikbaar zijn in de regio. De regio werd in het verleden ook veel gebruikt als natuurlijke filmset door veel filmproducenten.

De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije, Turkish Airlines of THY, biedt dagelijks vluchten aan van Istanbul naar de Cappadocische regio.

Sabah