Luchthaven Istanboel eerste met gezondheidsaccreditatie

Op 12 augustus kreeg de luchthaven van Istanboel als eerste luchthaven ter wereld een gezondheidsaccreditatie van de ACI (Airports Council International).

“Wij feliciteren de luchthaven van Istanboel met de accreditatie van ons nieuwe programma. Dit toont aan dat de luchthaven werkelijk begaan is met de gezondheid van reizigers, personeel en andere bezoekers”, verklaarde ACI-directeur-generaal Luis Felipe de Oliveira.

Hij ziet hoe de luchtvaartindustrie zich snel heeft moeten aanpassen aan de nieuwe realiteit die veroorzaakt werd door de coronacrisis. Er moesten nieuwe regels opgesteld worden in overeenstemming met globale richtlijnen.

“Voor onze industrie is dit cruciaal nu we weer opstarten. We moeten ervoor zorgen dat we in de nabije toekomst onze operaties kunnen blijven verderzetten. Dat moeten we doen door hoge eisen te stellen aan gezondheid en hygiëne. Alleen zo kunnen we het vertrouwen van ons personeel en onze reizigers verdienen.”

Het nieuwe programma moet luchthavens en luchtvaartmaatschappijen helpen bij het opstellen van nieuwe regels op het gebied van hygiëne, reiniging, ontsmetting, fysieke afstand, indeling van vliegtuigen en luchthavens, bescherming van personeel, en comfort voor, en communicatie met reizigers.

Kadri Samsunlu, CEO van de IGA, het bedrijf dat de luchthaven van Istanboel uitbaat, vindt dit programma belangrijk omdat alleen op deze manier de luchtvaartsector zich zo goed mogelijk kan herstellen in de nabije toekomst. De accreditatie zal volgens hem bewijzen dat de industrie het vertrouwen van de reizigers waard is.

“Aangezien onze luchthaven een wereldluchthaven is, bewijst deze beloning dat wij alle internationale gezondheidsrichtlijnen volgen.”

Olivier Jankovec, directeur-generaal van de Europese afdeling van de ACI, voelt zich trots dat de eerste luchthaven met deze accreditatie Europees is. Hij vindt dat dit bewijst dat Europese luchthavens de bezorgdheid van passagiers over hun gezondheid ter harte nemen.

K.L.

Bron: Sabah