Israëlisch minister-president Benjamin Netanyahu

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei dinsdag laat dat ze “de aanval op Gaza met volle kracht zullen voortzetten”, terwijl minister van Defensie Benny Gantz beloofde de luchtcampagne te intensiveren en zei: “Dit is nog maar het begin.”

De premier voegde er ook aan toe dat de Israëlische militaire operatie “een harde slag heeft toegebracht” aan de Palestijnse verzetsgroep Hamas, die de Gazastrook bestuurt, en onderstreepte dat de gevechten nog wel enige tijd zullen aanhouden.

In een toespraak die dinsdag laat op de nationale televisie werd uitgezonden, stelde hij dat Hamas “een zware prijs heeft betaald”.

Hij zei dat Israël zal doorgaan met een geïntensiveerde operatie, maar zei dat “het tijd zal kosten” om de missie te voltooien.

Israël’s Iron Dome luchtverdedigingssysteem had het moeilijk toen de meeste raketten niet konden onderschept worden, zeiden lokale media.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dat Hamas “een zware prijs zal betalen voor hun oorlogszucht” nu het land zijn aanvallen op de Gazastrook opvoert.

Dinsdag vernietigde het Israëlische leger een gebouw dat door Hamas werd gebruikt, waarbij ten minste drie militanten werden gedood, terwijl Palestijnse raketten bleven vallen op delen van Israël.

Hoogtepunt

Het zijn de hevigste gevechten tussen de twee rivalen sinds 2014.

Israël’s premier Benjamin Netanyahu zei in een televisietoespraak: “We zijn op het hoogtepunt van een gewichtige campagne.

“Hamas en andere organisaties betaalden… en zullen een zeer zware prijs betalen voor hun strijdlust.”

Hij zei dat Israël “met volle kracht zal blijven aanvallen”, en voegde eraan toe: “Deze campagne zal tijd kosten.”

“Met vastberadenheid, eenheid en kracht, zullen we de veiligheid van de burgers van Israël herstellen.

Hamas had Israël maandag gewaarschuwd om al zijn troepen terug te trekken uit de moskee en de Oost-Jeruzalemse wijk Sheikh Jarrah, waar de dreigende gedwongen uitzetting van Palestijnse families de woedende protesten heeft aangewakkerd.

Bron: Sabah