Honderden PKK-sympathisanten hebben de toestemming gekregen van de Zwitserse autoriteiten om een protest te organiseren afgelopen weekend tegen president Recep Tayyip Erdogan. Dit vond plaats nadat sommige EU-landen Turkse ministers een halt toeriepen om te komen spreken over het referendum.

Zo’n 250 PKK-aanhangers kwamen samen voor het parlement van Bern, waar zij haatdragende boodschappen droegen in de trend van “vermoord Erdogan”, samen met PKK-posters en vlaggen.

De PKK is verantwoordelijk voor de dood van duizenden onschuldige Turkse burgers Bovendien staat de PKK op de lijst van terreurorganisaties, niet enkel in Turkije, maar ook in de VS en in de EU.

Ondanks het voorgaande, organiseren de PKK-aanhangers regelmatig bijeenkomsten in Europese hoofdsteden. In Bern, heeft de politie niet opgetreden wanneer de demonstranten “dictator Erdogan” en “terrorist Erdogan” zongen. De protestactie vond ook steun van de Zwitserse Groene Partij.

Zwitserse ambassadeur

De Zwitserse ambassadeur is dan ook op het matje geroepen in Ankara hierover. De bijeenkomst gebeurt dan ook toevallig in de aanloop van het komende referendum op 16 april. De Turkse overheid houdt voor dat het nieuw presidentieel systeem de economische groei en de strijd tegen terreur zal bevorderen.

Vorige week, hebben Duitse ambtenaren een PKK bijeenkomst toegelaten in Frankfurt, nadat zij Turkse ministers verboden de Turkse referendumstemmers te komen spreken. De woordvoerder van de Turkse president, Kalin Ibrahim, beschuldigde sommige Europese landen ervan zich in te mengen met het Turks referendum dat plaatsvindt op 16 april in Turkije, door het ‘NEE’ kamp een stem te geven en het ‘JA’ kamp monddood te maken.

TRT World