Dorpelingen in de provincie Rize aan de Zwarte Zee staan op de uitkijk voor beren die lichamen opgraven uit graven en geven de schuld aan milieuprojecten die de balans van de natuur veranderen en de habitat van de dieren aantast, wat vervolgens leidt tot hun agressief gedrag.

Hamit Karataş, een dorpeling die in het dorp Güneyce woont in het district İkizdere, vond een hoofd op de weg terwijl hij op 24 maart aan het rijden was nadat hij eerst dacht dat het een grote steen was.

Hij informeerde onmiddellijk de leider van het dorp İsmail Hakkı Taşdelen over de situatie en keerde terug naar de plaats van het voorval met andere dorpelingen.

Van deur tot deur

Na het hoofd in een plastic zak gestoken te hebben, begonnen de dorpelingen alle graven één voor één na te kijken, en elk huis in het dorp te bezoeken want iedereen heeft de doden in zijn eigen tuin begraven aangezien er geen kerkhoven zijn gezien de geografische omstandigheden.

Wanneer ze het huis van de imam van het dorp benaderden, die twee jaar geleden stierf, vonden ze grote pootafdrukken van een beer. Het graf van de imam in de tuin was geopend en verwoest.

Naburige dorpen

De inwoners van Güneyce staan sindsdien op de uitkijk voor beren. Buren in het dorp Simşirli hebben zich ook bij hun aangesloten nadat het graf van een jongeman drie maanden geleden leeggehaald werd door een beer.

Hurriyet