Een prominente internationale advocaat heeft bij onderzoek in de V.S. naar de illegitieme activiteiten van de Gülenistische terroristische groep FETÖ meer dan $243 miljoen aan fraude ontdekt bij de groep, gepleegd via staatscholen in Amerika. De bevindingen zullen worden gepresenteerd in een boek dat bijna uitgegeven wordt.

Robert Amsterdam, een internationale advocaat die Turkije zijn diensten aanbiedt in verband met het onderzoek naar FETÖ, zei opnieuw dat de organisatie Turkije bedreigt, de V.S. bedreigt en de democratie in het algemeen.

Hij omschrijft de operatie van FETÖ staatscholen in de V.S. voor de uitgave van zijn boek Empire of Deceit: An Investigation of the Gülen Charter School Network (Rijk van bedrog: een onderzoek van het netwerk aan Gülen staatscholen).

$243 miljoen aan fraude

Amsterdam stelt vast dat FETÖ ongeveer $243 miljoen aan fraude pleegt door het fout besteden of gebruiken van de fondsen bestaande uit belastingsgeld.

“Het gaat niet om wat ze doen in Afrika. We hebben het over een gigantische overval op Amerikaanse belastingsbetalers door een organisatie geëngageerd in systemische overtredingen van de Amerikaanse wet.”

FETÖ, geleid door Fetullah Gülen, gebaseerd in Pennsylvania, wordt beschuldigd van het orkestreren van een dodelijke poging tot staatsgreep in Turkije en van achter een langdurige samenzwering te staan om de Turkse regering omver te werpen via de infiltratie van staatsagentschappen, vooral het leger, de politie en justitie.

In de V.S. heeft FETÖ een netwerk van ongeveer 140 staatscholen verdeeld over vele staten.

Sabah