De Africa Experience Sharing Program gaf in 2017 aan 200 studenten de opportuniteit om verschillende Afrikaanse landen te bezoeken, waaronder Tunesië, Libië, Somalië, Kenia, Algerije, Tsjaad, Soedan, Ghana en Niger.

Het programma wordt georganiseerd door het Turkse Samenwerking en Coördinatie Agentschap (TIKA), Turkish Airlines, Anadolu Agency en de publieke omroep TRT.

Studenten nemen deel aan sociale, culturele en humanitaire activiteiten. Ze nemen deel aan de renovatie van scholen, weeshuizen, bibliotheken en gebedsplaatsen.

Zij nemen ook deel aan vele andere lokale projecten in samenwerking met talloze lokale ngo’s.

Renovatiewerken

Een groep Turkse studenten neemt deel aan de renovatiewerken van een weeshuis en twee scholen in Ghana, als onderdeel van hun uitwisselingsprogramma.

Turkse studenten uit 10 verschillende universiteiten hebben in de hoofdstad van Ghana de Nationale Imams, Osman Nuhu Sharubutu en Abdul Qadir Tahir, mogen ontmoeten.

Deze vrijwillige studenten hebben ook deelgenomen aan de renovaties van verschillende christelijke gebedshuizen en scholen.

Geschenken

In de hoofdstad deelden de Turkse studenten geschenken uit aan de minderbedeelden in de sociaal achtergestelde wijken van de hoofdstad Accra.

Na hun programma te hebben afgerond in Accra, reisden de studenten verder af naar het zuiden in de provincie Kumasi. Daar aangekomen hebben zij wasplaatsen en andere sanitair van de Sakafia Islamic School hersteld.

De studenten zijn daarna naar Nyinahin vertrokken om giften uit te delen aan de kinderen van het Darussafaka Salam weeshuis. Vervolgens verfden zijn muren van de Akiresu Islamic staatsschool.

AA