Bewoners van de Kolej buurt van de hoofdstad Ankara dienden een klacht in tegen een vrouw voor het dragen van een short.

De buren klaagden bij de huisbaas van het appartement waar de vrouw leeft. Ze eisen dat de vrouw haar gordijnen gesloten houdt als ze enkel een short draagt thuis.

De vrouw, een leerkracht Engels, enkel bekend bij haar initialen T.E., zegt dat ze al een tijd in het oog wordt gehouden door haar buren en werkmannen die aan de andere kant van straat op een constructiesite werken. Daarnaast meldt ze reeds meerdere malen lastig gevallen (pesterijen) te zijn geweest via sociale media.

Mishandeld

“Ik word al geruime tijd in het oog gehouden en mishandeld in mijn eigen huis in de buurt van Kızılay. Ik leeft hier ondertussen al een jaar. Zowel de werkmannen aan de overkant van de straat als de zoon van mijn buur, als mensen die leven in het appartementsgebouw naast dat van mij vallen mij lastig en mishandelen mij.” Dat schreef de vrouw op haar verschillende sociale media accounts op 6 september.

“Nu klagen diezelfde mensen over het feit dat ik een short draag thuis. De huismeester raadde mij, voor mijn eigen goed, aan mijn gordijnen gewoon gesloten te houden,” aldus de vrouw.

Hurriyet