Uzungöl ligt in de provincie Trabzon, een van de mooiste steden van de Oost Zwarte Zee regio in Turkije. Uzungöl is gelegen in een dal aan het gelijknamige Uzungöl meer, te midden van een groene omgeving. Het water van het Uzungöl meer is rustig. Uzungöl wordt omringd door hoge bergen en de frisse lucht is pure zuurstof. In Uzungöl, zal de lokale bevolking u begroeten met hun warme glimlach en krijgt u de gelegenheid om de veelkleurige bomen, de cultuur en het kristalheldere water van de regio van de Zwarte Zee te ontdekken.

Op de weg die leidt naar de hoge plateaus, vindt u vele houten huizen. In een van de meest kleurrijke regio van Anatolië, is Uzungöl altijd klaar om de gasten te verwelkomen en dat elk moment van het jaar!

Het Uzungöl meer bestrijkt overigens een vrij groot gebied en dat in een van de groenste valleien van de Zwarte Zee, met haar natuurlijke schoonheid en schone lucht.
Uzungöl is vooral in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke toeristische bestemming, gelegen tussen de bergketens van Kaçkar en Soganli. Het heerlijke milde klimaat en het schilderachtige uitzicht imponeert haar bezoekers het hele jaar.

Diverse accommodatie veelal gebouwd van hout en steen, bieden u de mogelijkheid om zowel het dorp als de omgeving enkele dagen te verkennen. In de cafés en restaurants in de buurt van het meer, kunt u de lokale gerechten proberen. De plateaus van Haldizen, Şekersu en Garester liggen binnen handbereik van Uzungöl en zijn een must als u een bezoek brengt aan deze regio. U kunt deelnemen aan excursies naar de vele kratermeren in de hoger gelegen gebieden en genieten van het prachtige uitzicht en pure zuurstof inademen en wandelen in een perfecte omgeving. De lokale bevolking van de regio staat ​​bekend om zijn gastvrijheid en u heeft ook de mogelijkheid om kennis te maken met hun traditionele kostuums en lokale dansen.

De belichaming van een overvloedige en mooie natuur. Uzungöl wacht om ontdekt te worden door de bezoekers. De regio trekt veel bezoekers tijdens de verschillende festivals georganiseerd gedurende het hele jaar. Het Uzungöl model vliegtuig festival vindt jaarlijks plaats in de maand juni. Tijdens dit festival kunt u ook paragliden, kajakken, zeilen en windsurfen. Als u overtuigt bent geraakt en de natuurlijke schoonheden van Uzungöl wilt ontdekken, hoeft u alleen nog maar een vlucht te boeken. Er zijn retour vluchten vanaf alle grote luchthavens van Turkije naar Trabzon. Vanaf de luchthaven gaat u met een shuttle bus, het openbaar vervoer of een taxi naar Uzungöl.

Voor meer vakantieblogs van Nobbe klik je hier.