In verschillende badsteden in de Egeïsche provincie Muğla werden zo’n 500 gebouwen afgebroken, omdat ze niet over de juiste vergunningen beschikten.

In augustus maakte minister van Milieu en Ruimtelijke Ordening Murat Kurum een rondje langs de kust van de populaire vakantiebestemming Bodrum. Na afloop kondigde hij aan dat hij actie zou ondernemen om deze “illegale gebouwen” af te breken.

Sindsdien zijn in Bodrum alleen al 454 gebouwen met de grond gelijk gemaakt. In Marmaris, een andere badstad werden nog eens vijf gebouwen afgebroken, en in Datça nog eens acht.

Verder zijn er nog 1500 gebouwen waarvan de vergunning werd ingetrokken, volgens minister Kurum.

“We zijn over heel het land inspecties aan het doen. We hebben al beloofd om alle zonevreemde gebouwen af te breken. Op advies van onze inspecteurs werden al bepaalde onderdelen van 18 hotels en strandfaciliteiten afgebroken en de eigenaars kregen een boete,” zegt Kurum.

Niet alleen in Bodrum werden zonevreemde gebouwen afgebroken, maar ook in de naburige badsteden Marmaris, Fethiye, Datça, Milas, Köyceğiz, Ortaca en Dalaman.

“De gebouwen verpesten de natuurlijke schoonheid van de omgeving,” luidt het.

“We verwachten dat de gemeentebesturen vastberaden optreden tegen zonevreemde gebouwen. We zullen het nodige doen om ons natuurlijk erfgoed in ere te houden,” aldus nog Kurum.

Bron: Hürriyet

S.V.R.