Foto: Turkish Airlines

Omwille van de coronamaatregelen ligt het vliegverkeer van Turkish Airlines al een tijdje stil. Om reizigers te beschermen tegen het coronavirus nam het bedrijf het besluit om tot 28 mei geen binnenlandse en internationale vluchten meer uit te voeren.

Nu zou de Turkse luchtvaartmaatschappij een plan klaar hebben om in de zomermaanden terug op te starten. Dat maakte een bron van Anadolu Agency op 6 mei bekend. De maatschappij zal in juni opnieuw nationale vluchten organiseren.

Internationale vluchten zullen stapsgewijs herstart worden. De bron moest wel anoniem blijen, omdat het bedrijf een beperking opgelegd heeft voor het spreken met de media.

Gedurende de 3 zomermaanden zullen er internationale vluchten georganiseerd worden naar 22 bestemmingen in 19 landen: Canada, Kazachstan, Afghanistan, Japan, China, Zuid-Korea, Singapore, Denemarken, Zweden, Duitsland, Noorwegen, Oostenrijk, Nederland, België, Wit-Rusland, Israël, Koeweit, Georgië en Libanon.

Per week zullen er in het begin 75 internationale vluchten zijn. In juli worden dat 103 bestemmingen en 572 vluchten per week. In augustus worden dat 160 bestemmingen en 937 vluchten per week.

Van de binnenlandse vluchten zal in het begin 60% uitgevoerd worden, en dat naar alle bestemmingen. In juli en augustus wordt de capaciteit dan verder opgedreven.

De luchtvaartsector is 1 van de zwaarst getroffen sectoren als gevolg van het coronavirus. Dat virus dook in december voor het eerst op in de Chinese stad Wuhan en sindsdien is het al in minstens 185 landen en territoria verschenen.

K.L.

(Bron: Hürriyet)