Wapens die in Turkije zijn gebouwd, worden uitgevoerd naar 35 landen

Er is een toenemende vraag naar wapens die in Turkije geproduceerd worden. Ook in Hollywood vragen ze de wapens omwille van hun mooie vormen. Het gaat om wapens die uit lokale materialen gemaakt worden in de Zuidelijke Mediterrane provincie Antalya.

Deze wapens worden uitgevoerd naar 35 landen, waaronder Canada, de VS en Rusland. Ze zijn ook al in veel verschillende films opgedoken. “Ik heb er als kind altijd van gedroomd om in de wapenbusiness te werken, en nu is mijn droom uitgekomen”, aldus Abdullah Guzeldere, voorzitter van (UTAS), een bedrijf dat zich bezig houdt met de productie van, en de handel in wapens. Dit bedrijf produceert 6 vuurwapens, waaronder het UTS-15 tactische hagelgeweer.

Guzeldere richtte het bedrijf op nadat hij een tijdje in de VS gewoond had. “Het duurt 2 tot 3 jaar om een wapen te ontwerpen en te produceren. Het is geen gemakkelijk proces. Onze wapens worden niet alleen voor militaire doeleinden gebruikt, maar ook in Hollywoodfilms. Het is goed dat onze producten ook daar gebruikt worden. Daardoor kunnen we voor 10 miljoen dollar bijdragen aan de Turkse economie”, zegt Guzeldere.

(Bron: Anadolu Agency)

Extra foto’s