De Turkse Raad voor Hoger Onderwijs (YÖK: Yükseköğretim Kurulu) heeft ontkend dat Syrische vluchtelingen aan een universiteitsopleiding kunnen beginnen zonder dat ze eerst een ingangsexamen afleggen. 

“Onlangs hebben sommige sociale media berichten geplaatst waarin werd beweerd dat Syrische vluchteling zich zomaar konden inschrijven aan een universiteit naar keuze zonder eerst een ingangsexamen af te leggen. Dit zijn valse beweringen waarmee men het volk probeert te misleiden,” verklaarde de onderwijsraad.

“Deze inhoud weerspiegelt de huidige situatie absoluut niet. YÖK heeft dergelijke uitspraken nooit gedaan en het is zeer onwaarschijnlijk dat deze ooit zullen worden gedaan,” klonk het verder.

YÖK beweert dat deze sociale mediaberichten politieke motieven hebben en dus moeten worden genegeerd. De onderwijsraad benadrukte dat enkel officiële verklaringen betrouwbaar zijn.

Onderwijs voor Syrische vluchtelingen en in het bijzonder voor vluchtelingenkinderen vormt een groot probleem voor de Turkse onderwijsraad.

Hurriyet

O.A.