Twee historische torens in de buurt van Istanbul’s monumentale Galatatoren, die een belangrijke plaats inneemt in het unieke karakter van de stad, dreigen binnenkort in te storten.

De 600 jaar oude torens die vanaf de grond tot aan de top zwaar beschadigd zijn, bevinden zich volgens deskundigen in een zeer fragiele staat.

Hasan Sercan Sağlam van de Medipol Universiteit acht de kans groot dat de gebouwen plaats zullen moeten maken voor moderne structuren. Hij voegde toe dat de torens met de grond gelijk zullen worden gemaakt bij de eerstvolgende aardbeving.  Sağlam wees er verder op dat de structuren rond de torens ook een groot risico lopen.

“De greppels die voor de torens liggen, werden in 1864 opgevuld en opengesteld voor wederopbouw. Om deze reden raakten de vloeren van de torens beschadigd en werden er nieuwe gebouwen gebouwd,” klonk het verder.

De Galatatoren is een van de hoogste en oudste torens van Istanbul. Hij werd in de 14de eeuw gebouwd door de Genuezen als onderdeel van de verdedigingsmuur rond hun wijk Galata, direct tegenover het oude Constantinopel.

Hurriyet
O.A.