Hasan Kurucan werkt bij de gemeente Dulkadiroglu in het district Kahramanmaras, een stad in het zuiden van Turkije. Hij heeft een unieke verzameling; al 17 jaar lang verzamelt hij kranten waarin rubrieken te lezen zijn over de president van Turkije, Recep Tayyip Erdoğan.

Dulkadiroğlu/Kahramanmaraş, Turkije &

Toen de AK-partij, de politieke partij van de president, aan de macht kwam, woonde Kurucan nog in Duitsland. Toen begon hij met het verzamelen van Duitse kranten in Turkije die Erdoğan een plaats gaven in hun aanbod.

“Ik ben begonnen met mijn verzameling op 3 november 2002. Ik zag toen in dat hij in zijn eentje veel had bereikt en aan de macht was gekomen. In mijn ogen deed hij veel voor het land. Door deze redenen bewonderde ik hem. Ik begon met het archiveren van de foto’s en artikels van Erdoğan”, aldus Kurucan.

Op belangrijke dagen zoals de verkiezingsperiode en 15 juli, toen er een couppoging werd gepleegd op de Turkse staat, probeert hij alle kranten te kopen. “Ik volg het nieuws in tijdschriften, boeken, brochures en dergelijke om het vervolgens te kopen.  Uiteindelijk kon ik de kranten niet meer in één kamer opbergen. Zo gaat het nog steeds verder. Dagelijks koop ik 2 à 4 kranten, die ik lees op het werk en daarna mee naar huis neem. Ik ben geabonneerd op 3 tijdschriften die wekelijks en maandelijks worden uitgebracht. Ik maak me geen zorgen om het financiële, ik koop ze naarmate ik kan. Maandelijks komt het uit op een totaalbedrag van 150 à 200 lira.

Bron: tr.sputniknews.com

I.Y.