Een hartverscheurende foto van een vader die de hand van zijn dode dochter vastgrijpt onder een betonnen plaat deed mensen over de hele wereld naar adem snakken.

Terwijl Turkije en Syrië bleven worstelen met de nasleep van een grote aardbeving die aan minstens 5.100 mensen in de regio het leven kostte.

Maar weinig beelden geven de lijdensweg zo duidelijk weer als een foto uit de Turkse regio Kahramanmaraş, waarop een vader de hand van zijn dode tienerdochter vasthoudt terwijl reddingswerkers en burgers het platgegooide gebouw doorzoeken waar zij maandag omkwam.

Gebogen tussen het puin houdt Mesut Hancer de 15-jarige Irmak vast terwijl ze op haar bed ligt onder de betonplaten, ingeslagen ramen en gebroken bakstenen die ooit appartementen waren.

Vlakbij de vader en dochter probeert een man met een voorhamer zich een weg te banen door de ruïnes.

Het schrijnende beeld is genomen in Kahramanmaras, Turkije, waar reddingswerkers door het puin van een flatgebouw graven dat maandag door een aardbeving met een kracht van 7,8 is verwoest.

De foto toont Mesut Hancer, gekleed in een fel oranje jas met reflecterende strepen, zittend bovenop een stapel puin en met de levenloze hand van zijn 15-jarige dochter Irmak, die onder een groot stuk beton uitsteekt dat op het bed van het meisje was gevallen en haar dood verpletterde.

Een medewerker van UNICEF waarschuwde eerder dat er mogelijk duizenden kinderen onder de doden zijn.

De Associated Press meldde dat een Syrische man een dood meisje in zijn armen hield toen hij wegliep van het puin van een ingestort gebouw van twee verdiepingen.

Bron: Hürriyet