Fetullah Gülen, de leider van de Gülenistische terreurorganisatie en hoofdverdachte van de mislukte couppoging van 15 juli, heeft zijn volgelingen bevolen om geen nieuws te kijken of lezen, wat duidt op zijn vrees voor verdere uithalen en moreel verval. Het bevel van Gülen komt na een reeks van bekentenissen die het verband onthullen tussen de terreurorganisatie en de couppoging.

In een videoboodschap, uitgebracht op 28 augustus, beveelt Gülen zijn volgers geen nieuws meer te volgen, wat hij omschrijft als roddels. Terwijl veel Gülenisten de beweging na de operaties tussen 17-25 december 2013 al verlieten, volgden vele anderen na het realiseren van de betrokkenheid bij de couppoging, waarbij honderden martelaren en duizenden gewonden het leven lieten.

https://www.youtube.com/watch?v=lXlkuoiPiD4

 

“Als je jezelf bezighoudt met zulke roddels, zal je verstand en ziel daardoor BEÏNVLOEDT WORDEN “, zei hij. Hij voegde eraan toe dat slechts een paar DAARTOE AANGEDUIDE mensen het nieuws dienen te volgen.

Dat de staatsgreep werd uitgevoerd door agenten van de Gülenistische terreurorganisatie wordt erkend door alle belangrijke Turkse media en veel van hen informeerden in detail over de banden van de FËTO organisatie met de meedogenloze couppoging. Duizenden verdachten die aangesloten zijn bij de Gülenistische terreurorganisatie, met  inbegrip van hoge ambtenaren en ondernemers, werden tussentijds ontslaan of aangehouden na de mislukte couppoging.

240 martelaren en 2.200 gewonden

Volgens de Turkse regering was de couppoging van 15 juli, die zorgde voor 240 martelaren en bijna 2.200 gewonden, georganiseerd door volgelingen van Fetullah Gülen, die in zelf opgelegde ballingschap leeft in de staat Pennsylvania in de Verenigde Staten sinds 1999, samen met andere leden van zijn netwerk. Gülen heeft een langlopende campagne geleid om de Turkse staat omver te werpen door een parallelle staat te stichten middels infiltratie van de belangrijkste Turkse instellingen, met name het leger, de politie en rechterlijke macht.

Daily Sabah