Een Turkse familie die een weekendje doorbracht in de Griekse stad Thessaloniki, werd aangevallen door een groep Griekse ultranationalisten. De belagers dachten dat het gezin afkomstig was van Macedonië.

De Turkse staatsburger Mehmet Özeren arriveerde op 8 september in Thessaloniki met zijn vrouw en twee kinderen. Nadat ze hun auto hadden geparkeerd in de Tsimiski Straat, trokken ze naar de kust. Onderweg stootten ze op een grote protestactie genaamd “Macedonië is van ons” waar meer dan 5.000 Griekse ultranationalisten aanwezig waren.

“ze zijn Macedonisch”

De massa die omliggende auto’s en winkels aanviel en in aanvaring kwam met de politie, richtte zich ook op de Turkse familie. Volgens Özeren schreeuwde een demonstrant “ze zijn Macedonisch”. “We gingen lopen voor ons leven. We verstopten ons in een appartementsgebouw omdat we werden achtervolgd door een aantal demonstranten,” voegde hij toe.

Een van de bewoners van het gebouw verzette zich tegen de aanvallers die de deur van het gebouw probeerden open te breken en nam de Turkse familie binnen in zijn appartement.

De familie belde het Turkse consulaat in Thessaloniki waarna de lokale politie al snel kwam opdagen om hen te redden. Ondanks schade aan hun auto verlieten ze Griekenland ongedeerd. “Mijn vrouw en dochter zijn nog steeds in shock. We zijn erg bang, maar we hebben ons eigen hachje gered,” aldus Özeren.

Hurriyet

O.A.