De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu bekritiseerde zaterdag zijn Griekse ambtgenoot Nikos Dendias over zijn tweet waarin hij Turkije belasterde temidden van de Russische invasie in Oekraïne.

“Terwijl de wereld gefocust is op de tragedie die zich in Oekraïne afspeelt, is mijn vriend Nikos gefocust op zijn enige hobby: Het belasteren van Turkije, onder welke omstandigheden dan ook,” zei Çavuşoğlu, eraan toevoegend dat het hem bedroeft dat zoveel toewijding en zoveel moeite in dergelijke onzin wordt gestoken.

De tweet in kwestie van Dendia’s zegt dat het schadelijk is dat Turkije de situatie in Oekraïne uitbuit, en benadrukte dat de wereld op de hoogte is van de kwestie, het internationaal recht en de onschendbaarheid van grenzen.

Niet alleen Çavuşoğlu, ook andere gebruikers op het platform plaatsten vraagtekens bij de tweet van de Griekse minister van Buitenlandse Zaken, waarbij sommigen de vraag stelden waarom er geen aandacht wordt besteed aan de bezettende macht, verwijzend naar Rusland.

In een andere tweet vroeg hij of er een specifieke reden is waarom een dergelijke verklaring gepast werd geacht.

Rusland lanceerde donderdag zijn invasie over land, door de lucht en over zee na een oorlogsverklaring van president Vladimir Poetin, in de grootste aanval op een Europese staat sinds de Tweede Wereldoorlog.

Çavuşoğlu had een telefoongesprek met zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov, waarbij de eerste benadrukte dat Turkije bereid is als gastheer op te treden voor besprekingen tussen Rusland en Oekraïne.

Lavrov zei dat Moskou bereid is om nauw samen te werken met “alle constructieve krachten” om de Oekraïense crisis op te lossen.

Bron: Sabah