Istanbul blijft een van de veiligste steden in de wereld ondanks de terreuraanslagen. Dat zegt de gouverneur van Istanbul, Vasip Sahin. 

Tijdens een toespraak op de openingsceremonie van de Financiële Top in Istanbul (ISF16), zei Sahin dat er in Istanbul evenveel risico is op terreur als elke andere grote wereldstad. “Hoewel Istanbul riskant lijkt vanwege haar regio, is de metropool niet riskanter dan andere steden omdat terreur tegenwoordig globaal is geworden. Terrorisme bedreigt tegenwoordig de hele wereld”, zei Sahin.

Veiligheid

“Als bestuurders van deze stad nemen we de grootste maatregelen om de veiligheid te bewaren. Op het moment hebben wij waarschijnlijk de meest extensieve veiligheidseenheden in Istanbul en Turkije op het gebied van inlichtingen en fysieke veiligheidsmaatregelen”, voegde Sahin er nog aan toe. Hij benadrukte ook dat er een daling van 9% is in openbare delicten ten opzichte van vorig jaar in de metropool.

Daling

“Er was een daling van 9% bij incidenten van openbare orde in Istanbul in 2015 tegenover vorige jaren. Istanbul blijft een van de veiligste steden onder metropolen”, zei Sahin.

Hurriyet