Een pizzeria in het district Çiğli, in de Egeïsche provincie İzmir, daagt haar klanten uit om een pizza van 60 centimeter diameter op te eten in een halfuur tijd. De beloning is een kwart van een gouden muntstuk.

“De uitdaging loopt al zes maanden en zo’n 1000 mensen hebben het al geprobeerd. Maar tot nu toe zijn er maar zes mensen in geslaagd, zegt Volkan Kantarcı, die de pizzeria uitbaat. Kantarcı is afgestudeerd aan de voedingsfaculteit van de Ege-universiteit in İzmir. Anadolu Agency interviewde hem op 17 juli.

Het speciale menu heet ‘30dk60cm’. Het bestaat uit een pizza van 60 centimeter diameter, 350 gram frieten en een liter drank. Iedereen die de uitdaging binnen het half uur tot een goed einde brengt, krijgt een kwart van een gouden muntstuk, ter waarde van 429 Turkse lira ($75), als beloning. Ze moeten ook niet betalen voor het eten en drinken dat ze consumeren.

Maar als je verliest, moet je 100 Turkse lira ($17) betalen.

“Onze pizza’s zijn niet alleen erg lekker, maar ook goed vullend [voor de maag]. Dus het is een vrij moeilijke uitdaging om de pizza van 60 centimeter diameter in 30 minuten op te krijgen. Zowat 1000 mensen zijn de uitdaging al aangegaan, maar tot dusver zijn er nog maar zes mensen in geslaagd,” aldus Kantarcı.

“Ik heb het ook geprobeerd, maar het is me niet gelukt. Maar mijn vrienden en ik hebben ons geweldig goed geamuseerd. Het is ongelooflijk leuk om de mensen te zien proberen,” zegt Berrin Candan, een klant.

“Ik dacht dat ik de gouden munt kon winnen, maar dat is toch niet gebeurd. Ik kon niet meer [door overeten[. Maar ik ga het binnenkort nog eens proberen,” zegt Ekin Arıkan, student geneeskunde.

Bron: Hürriyet

S.V.R. ✅