Foto: Alanya

In de badplaats Marmaris, in de Egeïsche provincie Muğla, moeten toeristen van 65 jaar en ouder niet binnen blijven, zoals alle bejaarden in Turkije.

Dat heeft de lokale overheid beslist. Het uitgaansverbod voor ouderen is één van de coronamaatregelen die de Turkse regering heeft genomen.

De lokale gezondheidsraad heeft beslist om de beperkingen op de bewegingsvrijheid van oudere, buitenlandse toeristen in de stad te versoepelen. Dat heeft de districtsgouverneur gezegd.

“De raadsleden keurden het voorstel, om een uitzondering te maken voor buitenlandse toeristen, unaniem goed,” klinkt het.

Marmaris

De Turkse ouderen mogen elke dag van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds buitenshuis komen, als coronamaatregel.

Muğla is populair bij Britse, Russische, Oekraïense en Duitse toeristen. Vorig jaar kwamen zowat 1 miljoen Britse en 500.000 Russische toeristen naar Muğla.

Het land heeft een ‘certificaat voor gezond toerisme’ uitgewerkt om een veilig verblijf te garanderen voor binnen- en buitenlandse toeristen.

Turkije heeft al veel coronamaatregelen teruggeschroefd, omdat er vooruitgang wordt geboekt in de strijd tegen COVID-19.

Vanaf juni mochten de ouderen weer toeristische reizen maken, als ze daarvoor toestemming vroegen aan de bevoegde autoriteiten.

Je kan een reisvergunning krijgen voor groepen van zes mensen, waaronder de echtgenoten, broers en zussen en naaste familieleden.

Bron: Hürriyet

S.V.R.