Clooney weigerde klusje dat hem 31 miljoen euro zou opbrengen voor één dag werk

George Clooney heeft toegegeven dat hij 35 miljoen dollar heeft afgeslagen voor één dag werk, nadat hij met zijn vrouw had gesproken.

De Hollywoodster zei dat hem was aangeboden om de hoofdrol te spelen in een reclamespot van een luchtvaartmaatschappij, maar dat hij na overleg met zijn vrouw, mensenrechtenadvocate Amal, had besloten het af te slaan.

“Er werd mij 35 miljoen dollar aangeboden voor één dag werk voor een reclamespot van een luchtvaartmaatschappij, maar ik heb er met Amal over gesproken en we hebben besloten dat het niet de moeite waard is,” vertelde de acteur aan de Guardian.

“Het was (geassocieerd met) een land dat, hoewel het een bondgenoot is, soms twijfelachtig is, en dus dacht ik ‘Nou, als het me een minuut slaap kost, is het het niet waard,'” merkte hij op, zonder het land te specificeren.

Clooney, 60, trouwde in 2014 met Amal, 43, en ze hebben twee kinderen, een tweeling Ella en Alexander, geboren in juni 2017.

Amal Clooney was een van de advocaten die voor Armenië pleitte in een zaak over de Armeense genocide die in 2016 voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens werd behandeld.

Gezamenlijke commissie

Ankara heeft herhaaldelijk voorgesteld een gezamenlijke commissie van historici uit Turkije en Armenië op te richten onder toezicht van internationale deskundigen om de kwestie te onderzoeken.

Turkije is ertegen gekant de gebeurtenissen van 1915 als “genocide” voor te stellen en noemt ze eerder een tragedie waarbij zowel Turken als Armeniërs in de hitte van de Eerste Wereldoorlog slachtoffers hebben gemaakt.

Bron: Turkse media