"Ik ging naar Turkije, maar kwam terug met een half verlamd gezicht."

Een vrouw heeft onthuld hoe ze naar Turkije ging om facings te laten zetten op haar tanden, maar terugkwam met de helft van haar gezicht verlamd.

TikTok gebruiker @lydiahughes22 beweert dat ze de medische aandoening Bell’s Palsy overhield, die tijdelijke spierzwakte veroorzaakt aan één kant van het gezicht.

In een video die al meer dan 775.000 keer is bekeken, liet ze foto’s zien van voor en na de verlamming.

In de clip is te zien dat één kant van haar gezicht er na de ingreep wat hangend uitziet.

Veel mensen waren geschokt door de ervaring van de vrouw, en zei dat het maakte ze twee keer nadenken over het krijgen van soortgelijke behandelingen.

Een van hen zei: “Dit zal je ervan weerhouden om ze in Turkije te laten doen.”

Een ander voegde eraan toe: “Dat is schokkend.”

Bell’s palsy is de meest voorkomende oorzaak van gezichtsverlamming, maar is nog steeds zeldzaam, en treft één op de 5000 mensen per jaar.

De aandoening treedt op wanneer de zenuw die de gezichtsspieren controleert ontstoken of samengedrukt raakt.

De NHS adviseert dat als u gezichtszwakte of -verlamming ervaart, dit kan wijzen op een ernstiger aandoening, zoals een beroerte – dus bel 999 of ga onmiddellijk naar de dichtstbijzijnde SEH.

Angelina Jolie heeft onthuld dat ze heeft geleden aan Bell’s palsy in de nasleep van haar stressvolle scheiding van Brad Pitt.

De Oscar-winnende actrice zei dat de schade aan haar zenuwen zo erg was dat haar gezicht ging hangen.

George Clooney leed ook aan Bell’s palsy tijdens zijn eerste jaar middelbare school, terwijl Pierce Brosnan het kreeg vlak voordat hij in 1984 in de Tonight Show te zien was.

video

Bron: Britse media