Foto: Wilders

De nieuwe justitieminister Dilan Yeşilgöz-Zegerius heeft Geert Wilders gebeld en geappt nadat hij een tweet over haar Turkse afkomst had geplaatst.

In die tweet sprak Geert Wilders ook zijn vrees uit dat zij zijn beveiliging wilde stopzetten. Volgens de VVD’er heeft de PVV-leider haar verzoeken genegeerd.

De Nederlandse media heeft de woordvoerder van de PVV om een reactie gevraagd, maar die wil niet reageren.

Geert Wilders schreef enkele dagen geleden, de dag dat bekend werd dat Dilan Yeşilgöz-Zegerius de nieuwe minister van Justitie werd, de volgende tweet:

“Een VVD-er van Turkse afkomst op Justitie. En nu maar hopen dat ze mijn beveiliging niet opheft want het liefste zien ze me natuurlijk onder het gras verdwijnen.”

De tweet zorgde voor veel kritiek. Sophie Hermans, waarnemend fractievoorzitter van de VVD, reageerde op sociale media meteen: ‘Wat een walgelijke tweet.’

Ze verwees naar een interview in de Nederlandse krant deze week, waarin Yeşilgöz een lans breekt voor de vrijheid. “Dit is ónze Dilan.”

Vandaag laat  Yeşilgöz-Zegerius weten dat ze begrijpt dat PVV-leider Wilders vanwege bedreigingen al jaren wordt beveiligd en dat hij zich zorgen maakte om de ‘wisseling van de wacht’ op het ministerie van Justitie. “Ik begrijp die emotie, hij heeft het echt niet makkelijk.”

Geert Wilders heeft migratieachtergrond en is getrouwd met Turkse

Ze heeft meteen de dag erna met de PVV-leider gebeld om met hem hierover te praten en over haar ministerschap.

Maar Wilders nam niet op, laat de justitieminister weten. Daarna heeft ze hem ook nog geappt, maar ook daar heeft de PVV-leider dus niet op gereageerd.

Bron: Nederlandse media