Geert Wilders

De extreem-rechtse Nederlandse politicus Geert Wilders kwam onder vuur te liggen voor zijn antimigratie-uitspraken. Zijn broer zegt nu dat zijn eigen familie, zelfs zijn vrouw, uit migranten bestaat.

In een post op Twitter nam Wilders onlangs nog het sociale huisvestingsbeleid van de regering op de korrel. Sinds 2014 werden 87.000 sociale woningen aan migranten toegewezen, terwijl duizenden Nederlanders op de wachtlijst staan.

“Voor wie zijn die huizen gebouwd? Voor de Nederlanders of voor de migranten?” tweette hij.

Zijn broer Paul Wilders reageerde daarop met de vraag hoe hij ‘migranten’ definieert. “Onze wortels liggen in Duitsland en ook onze familienaam is Duits. Onze grootmoeder is Indonesische. Zijn vrouw is Hongaarse met Turkse roots. Wij zijn allemaal migranten,” aldus Paul Wilders.

In tegenstelling tot zijn broer reikt Paul Wilders de hand naar migranten en heeft hij openlijk kritiek op diens extreem-rechtse retoriek. De twee hebben geen contact meer sinds een ruzie in 2016.

Geert Wilders heeft nog niet gereageerd op zijn broers uitspraken. Zijn vrouw Krisztina Marfai is een voormalige Hongaarse diplomate.

Wilders is de topman van de anti-islamitische Partij voor de Vrijheid (PVV). Bij de Europese verkiezingen van mei 2019 verloor zijn partij vier zetels in het Europees parlement aan de sociaal-democratische partij.

Bron: Sabah

S.V.R.