Foto: Zangeres Gülşen

De uitspraken van zanger İzzet Yıldızhan over de podiumoutfits van vrouwelijke zangeres waren trending op sociale media.

Yıldızhan zei: “Laat ze niet met een slipje optreden,” en veroorzaakte ophef.

Na Yıldız zijn uitspraak trok Gülşen’s verschijning op het podium in een doorzichtige outfit de aandacht.

Izzet Yıldızhan, die kritiek had op bekende namen als Hadise, Hande Yener en Gülşen vanwege de outfits die ze op het podium droegen, zei:

“Elke artiest heeft een levensstijl, die respecteer ik, maar men moet weten dat dit Turkije is. Iedereen moet leven volgens deze maatschappij. Het is een gedoe als ze niet met slipjes het podium optreden. Ik zeg niet dat ze met een sluier moeten optreden. Maar er is zoiets als podiummanieren. Ik wil zulke dingen niet op schermen zien. We letten op onze gebruiken.”

Reactie op İzzet 

Terwijl de uitspraken van Yıldızhan werden besproken op sociale media, betrad Gülşen, een van de toonaangevende namen in de Turkse popmuziek, op de avond van 15 januari het podium in een zaal in Istanbul.

Gülşen’s outfit op het podium werd geïnterpreteerd als een “reactie op İzzet Yıldızhan”.

Tegelijkertijd voegde Gülşen eraan toe dat ze in februari met een nieuw nummer zal komen.

“Ik ben niet alleen de dochter van een vader, de echtgenote van een man, de moeder van een kind; ik ben een mens met een geest en het vermogen te denken, met een vrije wil. Ik ben geen slaaf van een titel. Ik behoor niemand toe. Ik ben mijzelf,” aldus de Turkse zangeres die reageerde op de kritiek.

Tegelijkertijd werd er censuur toegepast op Gülşen in het programma “Söylemezsem Olmaz” uitgezonden op Beyaz TV.

In het programma, gepresenteerd door Bircan Bali en Seren Serengil; werden Gülşen’s outfit en benen wazig gemaakt.

“We zijn niet in staat om de beelden weer te geven omdat op dit moment de kinderen nog wakker zijn,” aldus een statement.

Bron: Turkse media