De politie in Istanbul nam recent een koppel in hechtenis gelinkt aan FETÖ door middel van een Tv-show, uitgezonden op de Finse openbare televisiezender YLE. In de maand januari, zond YLE een documentaire uit betreffende het koppel. Het koppel prijsde FETÖ aan.

https://www.youtube.com/watch?v=IqFyzVIF1XM

Alhoewel het televisiestation de gezichten van de FETÖ-aanhangers vertroebeld had, slaagde de politie in Istanbul er in hen te lokaliseren door middel van een gemakkelijk herkenbaar gebouw, zichtbaar in de achtergrond, door het raam, tijdens de uitzending. De politie vond het koppel terug in het Esenyurt district. Daarnaast herkende de politie een van de straten in de documentaire op het moment dat de interviewers de man van het koppel volgden, met als doel het geven van een overzicht van zijn dagelijks leven.

Het koppel werd opgepakt op 11 januari en geïdentificeerd als Serdar A. en Merve A., voormalige leerkrachten van een met de FETÖ gelinkte school. De school werd na de poging tot staatsgreep in 2016 gesloten. Serdar A. werd veroordeeld voor het deel uitmaken en propaganderen van een terroristische groepering. Zijn vrouw werd vrijgelaten.

Sabah