Turkse Minister van Cultuur en Toerisme geeft aan: we gaan nieuwe markten lanceren in het Verre Oosten

De Turkse Minister van Cultuur en Toerisme zei eerder dat 2019 een “Turks jaar” zal worden in Japan. Het jaar 2003 was eveneens een Turks jaar in Japan, aldus Numan Kurtulmus op de openingsceremonie van het “Japans Festival 2018” in Ankara, georganiseerd door een Turks-Japanse Stichting.

Het jaar 2018 staat eveneens symbool voor de 94ste verjaardag van de diplomatische band tussen Turkije en Japan. Kurtulmus: “We verwachten een stijging van het aantal toeristen vanuit Japan.”

“In de nieuwe periode die komt doelen we erop nieuwe markten te starten in het Verre Oosten. Daarbij willen we ons vooral richten op landen zoals Japan, China, India, Zuid-Korea, Indonesië en ten slotte Maleisië.”

Betreffende de economische banden tussen Japan en Turkije zei Kurtulmus: “Er is al langere tijd een groot interesse vanuit Japan voor onze grote bouwprojecten in Turkije. Japanse investeerders toonden onder andere interesse in het bouwproject omtrent de derde brug over de Bosporus van 2016, de Avrasya Tunnel en andere projecten. We willen ons strategisch partnerschap met Japan versterken op alle vlakken.”

De ceremonie werd onder andere bijgewoond door de Japanse Staatsminister Masaji Matsuyama. Masaji gaf onder andere aan dat de transfer van Yuto Nagatomo naar het Turkse voetbalteam van Galatasaray het Japanse interesse in Turkije enorm zal vergroten.

Masaji vertelde ten slotte over zijn bezoek aan Turkije in 1999 na de aardbeving van Marmara waarbij 17,000 mensen omkwamen. Japan leverde hulp.

AA