Findik (Hazelnoot) is overleden. De populaire puppy geraakte bekend omdat hij in een school in de provincie Tokat woonde, en er soms in schooluniform in de klas mocht zitten. Findik was al een tijdje opgenomen in een dierenkliniek in Ankara waar hij behandeld werd voor een virale infectie die vooral jonge hondjes treft.

Dierenarts Yagmur Denli maakte met een emotionele post op Instagram bekend dat Findik op 7 maart de strijd verloren had. “Het kleine lichaampje van Findik kon de ziekte niet langer aan. Helaas heeft Findik moeten opgeven. Onze strijd duurde 3 weken, maar we hebben verloren. We hebben alles gedaan wat we konden, maar we hebben hem niet kunnen redden”, schrijft ze.

“We moesten de duimen leggen voor deze verdomde ziekte. Toch willen we de duizenden mensen bedanken die ons steunden. Rust in vrede, mijn engeltje.”

Findik werd gevonden op een kerkhof in Turhal, een district van de provincie Tokat. Hij werd opgevangen in een dorpsschooltje met 37 leerlingen. Daar woonde hij in een hok dat zelf was gebouwd in de tuin van de school. Soms zat hij mee in de klas, waar hij samen met de leerlingen een fijne tijd beleefde.

K.L.

(Bron: Hürriyet)