Jan-Arie van der Heijden heeft niet het idee dat Feyenoord zich echt zorgen moet gaan maken nadat er op donderdagavond werd verloren van Fenerbahçe. De Rotterdammers wisten geen vuist te maken tegen de club uit Turkije en gingen zo met 0-1 onderuit.

De centrale verdediger sprak met het Algemeen Dagblad. “Dit voetbal komen we in de eredivisie gewoon zelden tegen. De manier van druk zetten van Fenerbahçe gebeurde in een veel hoger ritme dan wij in onze competitie gewend zijn”, vertelde Van der Heijden.

“Als ze druk zetten, dan deden ze dat ook echt allemaal. Dan moet je opendraaien en snel de andere kant van het veld zoeken. Maar wanneer we dat probeerden, verloren we vaak de bal”, aldus de woorden van de mandekker van Feyenoord.

Kuyt geeft antwoord op Turkse vragen

 

Jan-Arie van der Heijden blikt terug op het verloren duel met Fenerbahçe

 

Middenvelder Jens Toornstra na afloop van Fenerbahçe

Samenvatting wedstrijd

Feyenoord is in Nederland dit seizoen ongenaakbaar, maar van de topvorm van de Rotterdammers was in Istanbul met name voor rust niets te zien. Feyenoord kwam namelijk amper in het stuk voor tegen Fenerbahçe, dat een zeer stroeve seizoenstart kende maar donderdagavond bij vlagen een ontketende indruk maakte.

soccernews.nl