Phillip Cocu is ontslagen door Fenerbahçe. Nog geen half uur na de nederlaag tegen Ankaragücü (1-3) maakt de Turkse topclub bekend dat de Nederlander zijn koffers kan pakken. 

De nederlaag tegen Ankaragücü is Cocu en zijn stafleden Erwin Koeman en Chris van der Weerden fataal geworden. Hij hield het slechts 128 dagen uit in Turkije. Cocu wist de afgelopen vijf competitiewedstrijden met Fenerbahçe geen enkele keer te winnen. De club staat na tien competitieduels op een uiterst teleurstellende vijftiende plaats met negen punten.

Het ontslag van Cocu komt niet als een verrassing. Turkse media speculeerden al weken over de positie van de Nederlander, die al vrij snel wankelde na slechte sportieve resultaten. Voorzitter Ali Koc sprak echter meerdere malen het vertrouwen in Cocu uit. Nu heeft de club tóch besloten om hem aan de kant te zetten.

Cocu heeft van de directie nog geen half uur na de wedstrijd tegen Ankaragücü te horen gekregen dat hij zijn spullen kan pakken. Het is niet duidelijk wie hem op gaat volgen. Volgende week speelt Fenerbahçe de wedstrijd tegen Galatasaray, die momenteel alleen op papier een kraker is.

voetbalprimeur.nl