Slechts een dag nadat twee Eritreeërs in Noord-Duitsland werden aangevallen door een groep Duitsers en hun honden, kreeg een Duits duo van Turkse komaf met een gelijkaardige aanval te maken.

De twee niet-geïdentificeerde belagers maakten de ene xenofobe uitspraak na de andere. De 56-jarige vrouw en de 34-jarige man die voor een cafétje stonden in het hartje van Berlijn, konden hun oren niet geloven. Kort nadien werd de vrouw stevig weggeduwd door een van de aanvallers. De andere verdachte liet zijn hond los op de onschuldige man wat resulteerde in een nare beenwond. Beide verdachten sloegen direct na de feiten op de vlucht. De twee slachtoffers werden die nacht nog behandeld in het ziekenhuis. De Duitse autoriteiten hebben inmiddels een onderzoek ingesteld naar het incident. De politie heeft de namen van de twee slachtoffers nog niet bekend gemaakt.

Meerdere honden losgelaten

Een racistische groep van zes heeft donderdag meerdere honden losgelaten op twee Eritreeërs die passeerde in een straat in het Duitse Mecklenburg-Vorpommern. Het duo incasseerde vervolgens nog een aantal rake klappen die gepaard gingen met de nodige racistische slogans.

Aanvallen op Turken

Islamofobe en xenofobe aanvallen op Turken zijn de afgelopen jaren in Duitsland toegenomen. De aanvallen worden aangewakkerd door propaganda van extreemrechtse en populistische partijen en leidden tot gespannen betrekkingen tussen Turkije en Duitsland. Zowel Turks-Duitse inwoners als Turkse moskeeën waren meermaals het doelwit van extreemrechts.

Racistische aanvallen op Turken waren eerder zeldzaam, maar namen geleidelijk toe in de jaren negentig, toen verschillende Turken werden gedood bij brandstichtingen door neonazi’s. Begin jaren 2000 werden er nog acht Turken vermoord door de neonazistische bende (NSU).

Sabah