Het meisje dat vanmiddag werd doodgeschoten bij het Designcollege in Rotterdam, is de 16-jarige Humeyra Öz. Zij zou dit jaar eindexamen doen op de vmbo-school waar ze overleed in het fietsenhok.

In het Designcollege aan de Essenburgstraat in Rotterdam-West heeft een schietpartij plaatsgevonden waarbij een 16-jarig meisje is overleden. De politie heeft een 31-jarige Rotterdammer Bekir E. aangehouden aan de Bergselaan in Rotterdam-Noord. De familie van het meisje is geïnformeerd en wordt net als getuigen opgevangen.

Het incident gebeurde om 13:00 uur voor het Rotterdam Designcollege, in de fietsenstalling van de school. De straat en verdere omgeving van de school zijn afgezet. De politie doet onderzoek binnen de schoolhekken en praat met getuigen.

De 14-jarige leerling Nezdet was als een van de eersten bij het lichaam: “Ik dacht eerst dat ze was gevallen of dat ze was geslagen. Pas later zag ik dat ze was beschoten. Ze lag op haar buik.” Eenmaal hij begreep wat er echt aan de hand was, schrok Nezdet: “Het is niet niks om een lijk te zien”.

Eren (14) zegt dat hij net zijn laatste lesuur had gehad toen hij een knal hoorde. “We dachten eerst dat het vuurwerk was. In totaal hebben we wel acht knallen gehoord’’, zegt hij. De jongen kende het slachtoffer en zag haar liggen in de fietsenstalling.

Bron: NOS,AD