Salih Uğur Papadoğan. Het is de naam van de 51-jarige Rotterdammer die gisteren omkwam toen hij een vrouw probeerde te redden die met haar auto in de Hollandsche IJssel terecht was gekomen.

Zijn familie is kapot van verdriet. “Maar we zijn trots op hem.”

De politie heeft in de Hollandsche IJssel bij Capelle aan den IJssel het lichaam gevonden van de vermiste verkeersregelaar die gistermiddag te hulp schoot nadat een automobiliste de rivier in was gereden. De 51-jarige man werd sindsdien vermist.

Een auto reed gisteren op de Groenedijk het talud af en belandde in de rivier. De verkeersregelaar was voor wegwerkzaamheden ter plaatse, en sprong meteen het water in om de automobiliste te redden.

75-jarige vrouw

De man kwam na zijn reddingspoging niet meer boven water. De automobiliste, een 75-jarige vrouw uit Capelle, bleek na de berging van de auto te zijn overleden.

De politie bleef met een sonarboot zoeken naar de man. Volgens de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond waren de overlevingskansen vanwege de sterke stroming en het koude water niet groot.

Burgemeester

Burgemeester Peter Oskam was ter plaatse op de plek van het ongeluk, zei een woordvoerder tegen RTL Nieuws. “Daar lag de jas van de verkeersregelaar nog die de vrouw achterna is gesprongen. Die jas trok hij uit toen hij het water in sprong. Toen ik die jas zag liggen, liepen de rillingen over mijn rug.”

De 31-jarige Ufuk Deniz Papadoğan kan het nieuws nog niet bevatten. Hij kreeg vanochtend te horen dat zijn vader is omgekomen bij een tragisch ongeluk in Capelle aan den IJssel. Hij is in Turkije op bezoek bij familie als het nieuws hem bereikt.

,,We zijn er allemaal kapot van. Hij sprong in het water om een vrouw te redden, maar kreeg hierbij een hartstilstand. Waarschijnlijk door het koude water.”

Bron: Nederlandse media