De Action kan z’n borst nat maken, want er is een nieuwe nog goedkopere concurrent. Dat schrijft de Nederlandse nieuwswebsite AD.

In het centrum van Rotterdam is afgelopen weekend een vestiging van de Turkse winkelketen Forbest geopend. “Nergens anders zijn deze producten goedkoper te krijgen,” klinkt het.

Wie de winkel binnentreedt  in Rotterdam, waant zich in een winkel in Turkije. Bij de ingang hangen de bekende blauwe amuletten met het boze oog.

Een fietsbel voor 35 eurocent, champagneglazen voor 49 eurocent, een opblaasbaar zwembad voor 3,99 euro en een opvouwbare barbecue voor diezelfde prijs.

“Nergens anders zijn ze goedkoper te krijgen”, zegt Acar, terwijl hij een tapijt uitrolt van twee bij drie meter. Prijs: 12,90 euro. “Dit is zo’n product waarvan ik verwacht dat het heel hard gaat.”

Forbest komt oorspronkelijk uit Izmir. Hilmi Acar die in Turkije woont en werkt, richtte het bedrijf op in de jaren ’90 en begon met het produceren van allerlei artikelen.

Het groeide uit tot wat het nu is: een winkelketen met veertien vestigingen in Izmir en nog twee vestigingen in Manisa en Mugla.

Eerste winkel buiten Turkije

Bij elkaar trekt Forbest jaarlijks zo’n 4 miljoen klanten. Rotterdam is nu de eerste winkel buiten Turkije. “Een droom die uitkomt”, vertelt Acar. “Nu het leven overal duurder is geworden, zijn dit soort winkels van groot belang.”

Acar kijkt daarom ook naar mogelijkheden voor vestigingen in andere Nederlandse steden. “In Den Haag hebben we een mooie locatie op het oog.”

De winkel wordt nu al door klanten vergeleken met de Action. “Ik ga niet zeggen dat ik concurreer met de Action, maar iedere Rotterdammer moet hier een keer naar binnen zijn gestapt. Dan kunnen ze zelf de prijs en kwaliteit vergelijken”, zegt Acar.

Vooral vrouwen moeten hier straks hun heil vinden. “Vrouwen die thuis ruzie hebben gehad met hun partner, kunnen hier even stoom afblazen”, aldus Acar.

Bron: Nederlandse media