Recep Tayyip Erdoğan zal de eerste Turkse president in 65 jaar worden die Griekenland bezoekt, zei vicepremier Hakan Çavuşoğlu op donderdag.

Het bezoek, waarvan de datum nog moet worden bevestigd, zal de komende dagen plaatsvinden en de bilaterale banden tussen Turkije en Griekenland verder verbeteren, zei hij.

“Onze president zal de eerste Turkse president zijn in 65 jaar die Griekenland bezoekt, ik denk dat dit bezoek belangrijke resultaten zal opleveren”, voegde hij eraan toe.

Recente bezoeken

Verwijzend naar de recente bezoeken op hoog niveau aan Griekenland vanuit Turkije, zei Çavuşoğlu dat het bezoek van Erdogan de vorige ontmoetingen zal aanvullen.

De minister zei dat er in februari een vergadering op hoog niveau van de samenwerkingsraad zal plaatsvinden in Thessaloniki en hij noemde daarbij drie projecten die de twee landen hebben gepland.

Veerdiensten

De eerste betreft veerdiensten voor het vervoer van personen en goederen van de westelijke provincie Izmir in Turkije naar Thessaloniki, zei Çavuşoğlu.

De tweede is een hogesnelheidstreinproject tussen Istanbul en Thessaloniki en het derde project is een brug bij de grensovergang tussen het Griekse Kipoi en het Turkse Ipsala.

De derde president van Turkije, Celâl Bayar, was in 1952 de laatste Turkse president die Griekenland bezocht.

Hurriyet