Erdoğan

Het belangrijkste doel van Turkije is om volledig onafhankelijk te worden in de defensie-industrie en alle benodigde apparatuur en hi-tech systemen te produceren, ook in de ruimtevaarttechnologie met nationale middelen, aldus Erdoğan.

“Ons doel is een volledig onafhankelijk Turkije in de defensie-industrie,” zei Erdoğan tijdens de ceremonie met de deelname van minister van Defensie Hulusi Akar en hoge militaire functionarissen in het Tuzla district van Istanbul op 14 januari.

De TCG Ufuk (A-591), geclassificeerd als het Test- en Trainingsschip, is ontwikkeld en gebouwd met nationale middelen en capaciteiten, zei Erdoğan, informerend dat het inlichtingenschip efficiënt zal bijdragen aan de inspanningen van de Nationale Inlichtingenorganisatie (MİT) in de zee.

Erdoğan zei dat Turkije momenteel ongeveer 70 procent van zijn behoeften op het gebied van de defensie-industrie produceert en ernaar streeft om dit 100 procent te maken, en hij zwoer: “We zijn niet langer op zoek naar de directe aankoop van de systemen uit het buitenland.”

Recente ontwikkelingen in de afgelopen 10 jaar in de regio van Turkije hebben aangetoond dat de landen met onafhankelijkheid in de defensie-industrie zichzelf kunnen beschermen en hun toekomst veilig kunnen stellen, verklaarde Erdoğan, die eraan toevoegde:

“Turkije is een land geworden dat de regels bepaalt en de complotten breekt in zijn regio. Ondanks alle embargo’s – openlijk of verborgen – kon Turkije dankzij de vooruitgang in de defensie-industrie alle stappen zetten die essentieel zijn voor zijn nationale belangen.”

Turkse export bereikt 4 miljard dollar

Turkije is zeer actief in het ontwikkelen van nieuwe systemen, waaronder hoogtechnologische apparatuur, met behulp van nationale middelen, zei Erdoğan, die meedeelde dat de Turkse export van de defensie-industrie en lucht- en ruimtevaartproducten aan het einde van dit jaar naar verwachting meer dan 4 miljard dollar zal bedragen.

“Op de scheepswerven van ons land worden, naast onze eigen behoeften, schepen en boten gebouwd voor de hele wereld. Hopelijk krijgen we hierover in de nabije toekomst nieuw goed nieuws. Laten we nu een stap verder gaan. Tot nu toe importeerden we verticale lanceersystemen, die de belangrijkste wapengroep van onze fregatten vormen, en nu produceren we ze in eigen land,” verklaarde hij.

Erdoğan herhaalde dat Turkije zich nu concentreert op complexe systemen:

“Aan de andere kant zijn onze ogen gericht op de ruimte. Ons werk op het gebied van lanceer- en satellietsystemen gaat door in de ruimtevaart.”

Akar van zijn kant beschreef Turkije als een van de belangrijkste landen op de markt van de defensie-industrie, maar gaf toe dat er nog meer te doen is.

“Ons doel, onder uw [Erdoğan] leiderschap en met uw steun, is om het niveau van onze onafhankelijkheid verder te verhogen van de huidige 80 procent en om een van de sterkste naties in de defensie-industrie te worden,” zei hij.

Bron: Hürriyet