Volgens Abdulkadir Selvi, schrijver voor Hürriyet, heeft president Recep Tayyip Erdoğan gezegd dat Ekrem Imamoğlu niet op zijn niveau zit. “Ik spreek met Kılıçdaroğlu. Als ik iets zeg, antwoordt hij en als hij iets zegt, antwoord ik.”

“CHP gaat op 21 mei haar verkiezingscampagne beginnen. Alle gemeenteraadsleden en parlementsleden zullen aanwezig zijn. De campagne gaat geënt worden op de persoon van Ekrem Imamoğlu. ‘Alles gaat mooi worden’ gaat de hoofdslogan worden. Maar er gaan ook nieuwe slogans zijn. Ze gaan een rustige maar geen stille campagne voeren. Er zijn geen grote meetings in Istanbul gepland. Door de beslissing van de YSK (De Turkse Kiesraad) gaat de campagne van Imamoğlu een perceptie van slachtofferschap aanwakkeren. Er gaat een verbindend taalgebruik gehanteerd worden,” schreef Selvi.

Campagne van AKP

Over de campagne van de AKP schreef Selvi:

“Ze gaan proberen om de 1,7 miljoen kiezers die niet zijn komen opdagen te bereiken. Er wordt vermoed dat ongeveer 70 procent van hen AKP-kiezers zijn. Er zouden zo’n 428 duizend AKP-kiezers zijn die bij de verkiezingen van 24 juni 2018 wel voor Erdoğan stemden, maar op 31 maart niet op Binali Yıldırım stemden.

Conservatieve Koerden

De conservatieve Koerden steunden Imamoğlu omdat de HDP geen kandidaat naar voren schoof en de AKP een verkeerde aanpak had. Nu gaat de AKP proberen om de conservatieve en in de steek gelaten Koerdische stemmers te winnen.

Naam van Ekrem Imamoğlu

Ze gaan de naam van Ekrem Imamoğlu niet noemen. ‘Kandidaat van de CHP’ gaan ze zeggen. Men gaat de CHP en Kılıçdaroğlu op het voorplan zetten. Erdoğan ziet Imamoğlu niet als zijn tegengewicht, maar Kılıçdaroğlu. ‘Ekrem Imamoğlu zit niet op mijn niveau. Ik spreek met Kılıçdaroğlu. Als ik iets zeg, antwoordt hij en als hij iets zegt, antwoord ik.’ zou de president gezegd hebben.”

Haberler.com

T.A.