President Recep Tayyip Erdogan bekritiseerde recent verschillende AKP-politici voor hun “negatieve uitspraken betreffende de economische situatie in Turkije”.

Erdogan tijdens een partijbijeenkomst in Ankara op 30 maart: “Het is jammer te moeten horen hoe onze eigen partijleden en vrienden zich verlagen tot het maken van zulke foute uitspraken. Uitspraken waarin men beweert dat de economische situatie in Turkije problematisch is. En dit alles in openbare bijeenkomsten en niet achter gesloten deuren.”

“Niets is minder waar, een heel ander verhaal wordt compleet genegeerd. Zo bereikten we onder andere een BNP van 11,2 percent in het derde kwartaal van 2017. In totaal wordt er gesproken van een algemene groei van de economie in Turkije van 7 percent of 7,5 in het jaar 2017. Toch verkiezen deze leden van de partij in negatieve termen te spreken over de economische toekomst van Turkije.”

Erdogan deed zijn uitspraken omtrent het negativisme in de partij nadat bekend werd gemaakt (door het Turkse Instituut voor Statistiek) dat de totale groei van het BNP in Turkije voor het jaar 2017 7,4 percent bedroeg, wat neerkomt op de snelste groei van de Turkse economie in 4 jaar. De voornaamste economische groei merkte men vooral op in de industriesector, de dienstensector en de constructiesector.

“Niets mis minder waar”

Erdogan: “Ondanks alle negatieve uitspraken en leugens is onze economie erop vooruit gegaan. Heel wat politici deden er alles aan investeerders in onze economie af te schrikken door de schijn op te wekken dat Turkije zich in het midden van een economische crisis bevindt. Niets is minder waar.”

“Als mijn vrienden, waarvan verwacht wordt dat zij er alles aan doen het idee te promoten omtrent het psychologische voordeel ten opzichte van een internationaal publiek, zulke grove fouten maken, is er werkelijk niets te vergeven.” Aldus Erdogan.

Hurriyet