Erdoğan heeft verklaringen afgelegd tijdens een programma dat de vrouwenorganisatie van zijn partij in Antalya had georganiseerd.

Erdoğan zei dat bananen ooit een luxe, maar vandaag de dag is het een zeer gemakkelijk te bereiken vrucht geworden.

Erdoğan zei: “Ooit waren bananen de luxe van onze tafels, maar nu produceren jullie in deze regio zulke bananen dat het voor ons geen luxe meer is. Banaan is voor ons niet langer een moeilijk toegankelijke vrucht.”

De toespraak van president Erdoğan over bananen werd trending op sociale media .

President Erdoğan sprak tijdens het programma “Op weg naar een groot Turkije met vrouwen”, dat door de vrouwenorganisatie van zijn partij in Antalya was georganiseerd.

Terwijl de kwestie van de bananenproductie hier werd besproken, trokken de woorden van Erdoğan over bananenconsumptie de aandacht.

Erdoğan zei: “Dat hoorde ik vandaag in Kumluca. Ze zeiden: ‘We produceren hier 40 soorten tropisch fruit.’ Eerst was ik verbaasd, toen was ik blij. De regio die deze ramp heeft meegemaakt zegt dit nu. We gingen samen op de foto voor die vruchten. Dit maakte me ook blij. Zoals u weet is Kumluca het nummer één adres voor tomaten.”

“Toen ik het de heer Poetin in die moeilijke periode vertelde, heeft hij ons nooit echt gekwetst. We hadden zo’n korte overgangsperiode, maar we zijn onmiddellijk begonnen met onze tomatenexport. Ooit waren bananen de luxe van onze tafels, maar nu produceert u in deze regio zulke bananen dat het voor ons geen luxe meer is en het gemakkelijk is geworden om aan bananen te komen. Vanaf hier zeg ik tegen al onze burgers: “Banaan is voor ons geen moeilijke vrucht meer om te bereiken, zolang we zulke zakenvrouwen hebben.””

Bron: Turkse media