Op 27 december werd het prototype van de eerste Turkse – elektrische – auto ontwikkeld. President Recep Tayyip Erdoğan bedankte de makers van het prototype, “een professioneel team dat volledig op hun taak geconcentreerd was”.

“Vandaag komt een droom uit die Turkije al 60 jaar koestert,” zei Erdoğan op een ceremonie in het district Gebze in Kocaeli.

“Onze droom was om een eigen automerk te hebben, geproduceerd met nationale technologieën, waarmee we naam konden maken in de wereld. We zochten ‘bollebozen’ om dat te doen, en nu hebben we die gevonden.”

De fabriek zal gebouwd worden op een stuk land van 1 miljoen vierkante meter, van het Turks leger, in het district Gemlik in Bursa, zei hij nog.

“Vandaag ben ik de eerste om een voorlopige bestelling te plaatsen voor een Turkse auto.”

Erdoğan benadrukte dat Turkije zich geen strobreed in de weg zal laten leggen om de productie van zijn eigen automerk te realiseren.

“De productie van Devrim [de eerste poging tot eigen Turks merk] hebben ze kunnen tegenhouden, maar met deze zal het hen niet lukken.”

De eerste poging was in 1961 met Devrim (Revolutie), maar die is nooit verder geraakt dan het stadium van prototype.

Erdoğan plaatste een voorlopige bestelling voor een wagen en kroop daarna achter het stuur van één van de prototypes.

De twee modellen die werden voorgesteld waren in het rood en wit, de kleuren van de Turkse vlag.

“Auto komt op de markt in 2022”

De auto werd ontworpen als een slim toestel compatibel met het Internet der dingen, zegt Gürcan Karakaş, topman van de Turkse Automobielinitiatiefgroep (TOGG: Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu). Als alles volgens plan verloopt, zal de auto in 2022 in het straatbeeld te zien zijn.

“De volledig elektrische auto zal in 2 versies worden uitgebracht: 200 pk en 400 pk,” aldus Karakaş.

“De productiefaciliteiten moeten tegen 2021 op punt staan, zodat de eerste auto in 2022 van de band kan rollen.”

De nieuwe auto zal 500 km kunnen rijden zonder dat je de batterij moet opladen. De batterij op basis van Lithium-ionen, in Turkije geproduceerd, zal tot 80% kunnen bijladen in minder dan een half uur.

“Er wordt in totaal TL 22 miljard ($3,7 miljard) in het project geïnvesteerd over een tijdspanne van 15 jaar,” zegt Rıfat Hisarcıklıoğlu, hoofd van de Verenigde Turkse Handelsorganisaties (TOBB).

Productie gebeurt in Bursa

De productiefaciliteiten voor het eerste Turkse automerk, dat bovendien elektrisch zal zijn, komen in het westen van het land. Dat wordt bepaald in een presidentieel decreet.

Het decreet werd op 27 december gepubliceerd in het Staatsblad, met de handtekening van president Recep Tayyip Erdoğan. De fabriek zal gebouwd worden in de provincie Bursa, met projectgebonden regeringssteun.

Er zullen naar schatting 4323 mensen aan de slag kunnen, waaronder 300 gekwalificeerde medewerkers.

Er zullen 5 verschillende types geproduceerd worden; in totaal 175.000 stuks per jaar.

Vijf Turkse industriegiganten 

In juni 2018 sloegen vijf Turkse industriegiganten de handen in elkaar: Anadolu groep, BMC Kok groep, Turkcell, Zorlu Holding en de Verenigde Turkse Handelsorganisaties, een koepelorganisatie.

Turkije heeft TL 750 miljoen (meer dan $126 miljoen) vrijgemaakt voor innovatie en regionale ontwikkeling. Dat laat het ministerie van Industrie en Technologie weten.

Bron: Hürriyet

S.V.R.