Bijeenkomst met verboden PKK symbolen in Frankfurt

De Duitse overheid heeft gisteren een PKK-manifestatie toegelaten in Frankfurt, in contrast hiervan was er recent het verbod voor Turkse ministers om te komen spreken in Duitsland.

Ongeveer 9.000 mensen marcheerden in Frankfurt met verboden PKK-posters en vlaggen, waardoor ze openlijk het verbod van het dragen van terroristische symbolen naast zich neerleggen.

De PKK-aanhangers droegen ook de verboden posters en vlaggen terwijl zij haatleuzen zongen tegen Turkije, desondanks het ministerie van Binnenlandse Zaken op 2 maart, de lijst van verboden symbolen had bijgewerkt, waar ze expliciet de andere kentekens van de terreurorganisatie PKK verbieden.

Toelating

De verklaring van de Frankfurt politie legt uit dat de groep de toelating had gekregen om in hoofdorde het Nevruz-festival te vieren, een lentefeest, in twee delen van de stad. De ondergeschikte onderwerpen van de manifeste waren dan ook “Vrijheid voor Ocalan”, “Vrijheid voor Koerdistan”, aldus de officiële politieverklaring te Frankfurt.

Nazi-praktijken

Dit vindt plaats, desondanks de maatregelen van de Duitse overheid om een dozijn bijeenkomsten, waar Turkse ministers en politici zouden komen spreken over het referendum, te blokkeren. Deze ontwikkelingen hebben president Recep Tayyip Erdogan eraan toegebracht het Duits beleid, in deze, te vergelijken met Nazi-praktijken.

Er leven ongeveer 3 miljoen Turkse immigranten in Duitsland, waarvan de helft stemgerechtigd is in het komende referendum van 16 april. Turkse staatsburgers in Duitsland zullen hun stemmen uitbrengen in 9 verschillende consulaten en 4 andere stemlokalen tussen 27 maart en 9 april.

Verboden in 1993

Duitsland heeft de PKK verboden in 1993, maar de terreurorganisatie is nog steeds enorm actief in het land, met meer dan 14.000 volgelingen. Sinds het verbod van het openlijk tonen van PKK-symbolen, dragen de aanhangers deze vaak in het openbaar, ondanks het algemeen verbod dat uitgevaardigd werd door de Duitse overheid.

De PKK, is een terreurorganisatie die ingeschreven staat in de terreurlijsten van de VS, de EU en Turkije. Deze hervatte haar terreurcampagne in juli 2015 en is sindsdien ook verantwoordelijk voor de dood van 1.200 burgers, waaronder veel vrouwen en kinderen.

AA