De Turkse veiligheidsdiensten hebben 740 verdachten aangehouden in een gecoördineerde operatie in 36 provincies tegen de terreurorganisatie PKK en haar geassocieerden.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken was gecoördineerde operatie gericht tegen de terreurorganisatie PKK, die bezig was met de voorbereiding van een nieuw zomeroffensief. Nadat de PKK-terroristen in de zomer hun terreuraanslagen uitvoeren vanuit de bergen in de zomer, trekken zij terug in stedelijke gebieden tijdens de strenge winters.

Oorlogswapens

De operatie, die drie dagen lang duurde, nam de milities en de financiële ondersteuners in het vizier, waaronder de parallelorganisatie KCK. Er zijn oorlogswapens, munitie en een groot aantal aan belangrijke documenten gevonden en in beslag genomen.

Onlangs werd in een soortgelijke actie, 259 verdachten opgepakt, waarbij er al 39 verder verwezen zijn naar de rechtbank.

De 3 jaar lang durende ‘staakt het vuren’ tussen de Turkse staat en de PKK, viel in duigen in juli 2015. De PKK heeft sindsdien haar terreuractiviteiten ondernomen, waaronder vele aanslagen die het leven kostte van 1.200 mensen en 6.000 gewonden veroorzaakten. De PKK heeft van haar kant in dezelfde periode meer dan 10.000 terroristen verloren.

Sabah