De Duitse politie zoekt met man en macht naar Yasemin Gündogan (28), een werkneemster van een geldtransportfirma die er met 8 miljoen euro vandoor is.

Een Duitse verzekeringsmaatschappij heeft bij de Turkse justitie een arrestatiebevel aangevraagd tegen Yasemin Gündoğan, een Turkse die ervan wordt beschuldigd 8,2 miljoen euro van het bedrijf te hebben gestolen.

De verzekeringsmaatschappij in Bremen ondernam juridische stappen nadat Duitse media beweerden dat Gündoğan op zoek was naar investeringsgrond in de Turkse stad Bilecik. In mei 2021 had het bedrijf al het volledige bedrag van de vermeende diefstal vergoed.

Volgens Die Welt zou Gündoğan verblijven in een zwembadvilla in een stad in de Egeïsche Zee, vergezeld door vrienden die haar zouden hebben geholpen bij de diefstal.

Het Duitse dagblad beweert dat Gündoğan de diefstal heeft uitgevoerd met de hulp van een 41-jarige beveiligingsmedewerker genaamd Henning B., met wie ze op dat moment een relatie had.

De krant beweert verder dat Gündoğan naar Turkije vluchtte en het gestolen geld vervoerde in een minibus gehuurd in Berlijn. Het voertuig werd later uitgerust met een vervalste nummerplaat.

Turkse onderdanen Yiğit T. en Büşra Ş. worden ook beschuldigd van hulp aan Gündoğan. De laatste werd twee weken na het incident aangehouden toen ze terugkeerde naar Duitsland.

In een verzoekschrift aan de hoofdofficier van justitie in Ankara onthulde advocaat Doğan Uysal dat Gündoğan naar verluidt na het incident over de weg naar Wenen reisde en vervolgens op 22 mei 2021 via de luchthaven van Istanbul Turkije binnenkwam.

Uysal merkte ook op dat er een arrestatiebevel was uitgevaardigd voor de andere verdachte, Yiğit T, die nog steeds op vrije voeten is.

Bron: Hürriyet