Drie Turkse universiteiten hebben de shortlist gehaald van de awards voor Hoger Onderwijs van de Times (THE) voor Aziatische universiteiten, die dit jaar voor het eerst uitgereikt worden. Het gaat om de universiteiten Koç, Özdeğin en Istanbul Gelişim.

Bijna 80 universiteiten uit 21 verschillende landen of regio’s werden weerhouden om mee te strijden voor de THE Awards voor Azië. De winnaars worden op 1 mei bekendgemaakt, op de top van Aziatische universiteiten in Abu Dhabi. De categorieën zijn: leiderschap en managementteam van het jaar, internationale strategie van het jaar, onderwijsstrategie van het jaar, uitmuntende ondersteuning aan studenten en technologische innovatie van het jaar.

‘Uitmuntende ondersteuning aan studenten’

De universiteiten van Koç en Özdeğin werden genomineerd in de categorie ‘Uitmuntende ondersteuning aan studenten’, naast acht andere finalisten.

De universiteit van Istanbul Gelişim strijdt met zeven andere finalisten voor de award ‘Internationale strategie van het jaar’.

“Ik wil de universiteiten van Koç, Özdeğin en Istanbul Gelişim feliciteren. Ze hebben een goede start genomen,” zegt Phil Baty, directeur van THE.

De THE Awards worden algemeen erkend als de Oscars voor de sector van het hoger onderwijs.

Hürriyet

S.V.R.