22-jarige Buket Yorgancı

De 22-jarige Buket Yorgancı is doodgeschoten in Istanbul. De politie achtervolgde Aydın Altay (29) van wie vaststond dat hij Yorgancı had vermoord. Altay pleegde zelfmoord om zich niet over te geven aan de politie.

Het incident dat de politie mobiliseerde vond de dag ervoor plaats in Eyüpsultan, Göktürk wijk. Naar verluidt werd een vrouw doodgeschoten in een huis. Politieteams werden ter plaatse gestuurd.

Harun Ö., de eigenaar van het huis, vertelde de teams dat hij dit huis onlangs had verhuurd en dat zijn vriend hem had gebeld omdat hij binnen een schot had gehoord.

Toen ze met de hulp van een slotenmaker het huis binnengingen, vonden ze het lichaam van een vrouw die ze niet herkenden, en de politie ging het huis binnen op basis van de informatie van Harun Ö.

De teams die naar binnen gingen troffen het lichaam aan van een vrouw die met één kogel in het hoofd was doodgeschoten en halfnaakt op de vloer lag.

Hierop werden de teams van het Bureau Moordzaken van de Openbare Veiligheidsdienst ingelicht. Men begreep dat de vermoorde vrouw Buket Yorgancı was. Yorgancı bleek ook 6 strafbladen te hebben.

Aydın Altay (29)

In het onderzoek werd begrepen dat de mensen die het huis huurden waar het incident plaatsvond Aydın Altay waren, die gezocht werd voor moord en een strafblad had van 18 afzonderlijke delicten, en zijn 25-jarige vriend Ramazan Özleyen, die ook gezocht werd voor moord.

Vastgesteld werd dat Altay werd gezocht voor de moord op Tuncay Kurban, die 5 maanden geleden in Gaziosmanpaşa werd vermoord. Naar verluidt huurde het duo het huis om zich te verbergen.

Teams van de eenheid Moordzaken hebben ook de beveiligingscamera’s geanalyseerd. Vastgesteld werd dat de vermoorde Buket Yorgancı het huis binnenging met Aydın Altay.

Na ongeveer 1 uur werd gezien dat Aydın Altay het huis alleen verliet. Men begreep dat Altay, die door de politie werd achtervolgd, zich in Gaziosmanpaşa verborg.

Politieteams organiseerden een operatie in een werkplaats waar de verdachte zich in Gaziosmanpaşa schuilhield.

Toen hij zich realiseerde dat hij niet kon ontsnappen, pleegde Aydın Altay zelfmoord door zijn pistool tegen zijn hoofd te zetten terwijl de politie voor de deur stond. Het is bekend dat het pistool dat Altay gebruikte ook bij de moord is gebruikt.

Bron: Sabah